Saturday, December 28, 2013

مقادير و طريقة تحضير مسكوتة البرتقال - مسكوتة الشكلاط بالصوص - مسكوتة الألوان بمقادير واحدة


المقادير :
كوب و 3/4 دقيق - 3/4 كوب سكر - معلقة كبيرة بودر - 3 بيضات - فانيليا - نصف كوب عصير برتقال او لبن حسب نوع الكيك- نصف كوب سمن - معلقة صغيرة بشر برتقال او كاكاو حسب الكيك

الطريقة :
1- نضرب البيض و الفانيليا و السكر
2- نحط اللبن و السمن و نضرب تانى بالمضرب
3- نفرغ فوقهم الدقيق المخلوط بالبودر و نمزجهم كويس
4- نجيب قالب الكيك و ندهنة سمن و دقيق و نفرغ الخليط و نسيب الكيك يرتاح ربع ساعه على الاقل قبل خبزة و بعدين ندخلها فرن سابق تسخينه و نختبر النضج بسكين
5- عند عمل كيك الكاكاو او الالوان ناخد جزء من العجين و نلونه و نفرغ بالقالب نص العجين الابيض و يعدين االعجين الملون و بعدين باقى العجين الابيض

No comments:

Post a Comment